085-7925041 [email protected]

Bekken-en bekkenbodem klachten

Het bekken heeft een centrale rol bij de houding en beweging. Hij doet mee met de beweging van de benen en met die van de romp. Het bekken draagt het gewicht van het bovenlijf en beschermt de organen in de bekkenholte.

Klachten die hun oorzaak in en rondom het bekken- en de bekkenbodem hebben, zijn dan ook heel divers. Zowel mannen als vrouwen kunnen pijn en klachten ervaren in de lies, lage rug of buik.

Bekken- en bekkenbodem klachten

Het bekken heeft een centrale rol bij de houding en beweging. Hij doet mee met de beweging van de benen en met die van de romp. Het bekken draagt het gewicht van het bovenlijf en beschermt de organen in de bekkenholte.

Klachten die hun oorzaak in en rondom het bekken- en de bekkenbodem hebben, zijn dan ook heel divers. Zowel mannen als vrouwen kunnen pijn en klachten ervaren in de lies, lage rug of buik.

Hoe ontstaan Bekken-en bekkenbodem klachten?

Bekkenklachten kunnen ontstaan door verschillende blessures en aandoeningen. Hoe deze aandoeningen het beste behandeld kunnen worden, is per persoon verschillend.

Zo kunnen bekken- en bekkenbodemklachten veroorzaakt worden doordat bij een veranderde belasting de spieren en banden harder moeten werken. Denk daarbij aan een eventuele zwangerschap en bevalling. Maar ook klachten na operaties, problemen met ontlasting en seksuele klachten kunnen met het bekken te maken hebben.

Bij welke bekken- en bekkenbodem klachten helpen wij?

Soms is de klacht een vervelend gevoel, maar kun je nog prima bewegen en gaat de klacht vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor het bewegen lastiger wordt of soms helemaal niet meer gaat.

Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om met bekkenklachten niet te wachten. Lichte klachten kunnen namelijk ook uitmonden in ernstige klachten, omdat rust geven aan het bekken een lastige opgave is. Wij kunnen helpen bij:

Pijn of klachten bij de ontlasting
Orgaanverzakkingen door verzwakte bekkenbodemspieren
Klachten rondom de zwangerschap en na de bevalling
Bekkeninstabiliteit
Klachten van de prostaat
Urineverlies tijdens sporten

Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een bekkenoperatie.

Bekkenklachten

Welke bekkenklacht(en) ervaar jij?

Hoe behandelen wij jouw bekkenklachten?

Bij Krachtcentrale beschikken wij over bekkenspecialisten. Daarbij hebben wij ruime ervaring met het behandelen van vrouwen tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in het inzetten van sport bij bekkenklachten. Dit zowel bij topsporters die bekkenklachten ervaren als de inzet van sport bij het herstelproces van bekkenklachten. De bekkentherapie kan bestaan uit:

Uitleg over de anatomie van het bekken en een inwendig onderzoek
Oefentherapie voor bekkenbodem-, buik-, been- en rugspieren
Advies voor stoelgang, voeding en ademhaling

Daarnaast hebben wij diverse behandelprogramma’s ontwikkeld die specifiek gericht zijn op groepen mensen die kampen met bepaalde bekkenklachten. Hierbij kunt u denken aan:

Leefstijlprogramma’s met gerichte bekkenfysiotherapie tijdens de zwangerschap
Sporttraject gericht op het behandelen van vrouwen tijdens de zwangerschap en goed herstel na de bevalling. Zo wordt de bekkenbodem na de bevalling elke zes weken gecheckt op belastbaarheid.

Zo verloopt het zorgtraject:

Contact met
krachtcentrale

Vraaggesprek en bewegingsonderzoek

Interventieplan voor betere gezondheid

Duurzaam fit 
& gezond

MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op

  Wie behandelt jouw bekkenklachten?

  Binnen Krachtcentrale zijn er meerdere specialisten die bekkenklachten verhelpen of verlichten. Dit ligt aan de complexiteit van de klacht. De bekken- en bekkenbodem therapeuten zijn vaak al goed in staat om u te helpen en in sommige gevallen is hulp de van een andere specialist nodig. Dit kan bijvoorbeeld een osteopaat, podotherapeut of bewegingswetenschapper zijn.

  Marieke Vellinga

  Marieke Vellinga

  Positieve gezondheid

  Waarom kiezen voor krachtcentrale

  Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.


  Bekkenklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
  Onze specialisten benaderen bekkenklachten vanuit een brede kijk op gezondheid


  uniek team
  van specialisten

  Het team van specialisten van
  Krachtcentrale staat voor jou klaar


  Persoonlijk
  behandelplan

  Onze zorg is persoonlijk en in
  handen van de juiste specialist