085-7925041 [email protected]

Schouderklachten

Met bijna alle bewegingen gebruiken we onze schouders; bij ons werk, het huishouden, koken en sporten. Schouderklachten kunnen vele oorzaken hebben. Soms is het een pijn die alleen aanwezig is bij beweging en soms is het een pijn die continu aanwezig is. In enkele gevallen straalt de pijn ook uit naar de arm, pols of hand.

Schouder- klachten

Met bijna alle bewegingen gebruiken we onze schouders; bij ons werk, het huishouden, koken en sporten. Schouderklachten kunnen vele oorzaken hebben. Soms is het een pijn die alleen aanwezig is bij beweging en soms is het een pijn die continu aanwezig is. In enkele gevallen straalt de pijn ook uit naar de arm, pols of hand.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms is het een val of plotselinge beweging waarbij spieren, pezen of botten scheuren of breken. Maar ook een beweging die vaak herhaald wordt of een bepaalde houding die het lichaam niet gewend is, kan leiden tot pijnklachten. Ook kunnen leeftijd en stress een rol spelen. Soms verdwijnt de pijn vanzelf, maar in veel gevallen houden de klachten aan.

Bij welke schouder-klachten helpen wij?

Soms is de klacht een vervelend gevoel, maar kun je nog prima bewegen en gaat de klacht vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor het bewegen van jouw schouder lastiger wordt of soms helemaal niet meer gaat. Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om met schouderklachten niet te wachten. Lichte klachten kunnen namelijk ook uitmonden in ernstige klachten, omdat rust geven aan de schouder een lastige opgave is. Wij kunnen helpen bij:

Frozen shoulder
Schouderinstabiliteit
Schouderluxatie (schouder uit de kom)
Peesscheuringen en ontstekingen
Subacromiaal pijnsyndroom
Slijmbeursontsteking

Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een schouderoperatie.

Schouderklachten

Welke schouderklacht(en) ervaar jij?

Hoe behandelen wij jouw schouderklachten?

Hoe behandelen wij jouw schouder-klachten?

De schouder is een groot en complex gewricht welke bestaat uit onder meer (micro)botstructuren, zenuwen, spieren, pezen en kapsels. Hierdoor zijn veel behandelingen mogelijk bij schouderklachten. De behandeling wordt bepaald door de aard van de klacht. Vaak is het gemakkelijk om de pijnplek aan te wijzen, echter is het moeilijker om de oorzaak van de klacht te achterhalen.

Daarom vindt er na de intake eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:

Manuele therapie
Belasting- en houdingsanalyses
Dry needling
Triggerpoint therapie
Losmaken van de nek- en schouderspieren
Mobiliteitsoefeningen met een therapeut
Echografie en shockwave therapie
Borst en bovenbuik onderzoek

In enkele gevallen is er een operatie nodig. Wij zullen u in dat geval, zoveel als wij kunnen, voorzien van advies.

Zo verloopt het zorgtraject:

Contact met
krachtcentrale

Vraaggesprek en bewegingsonderzoek

Interventieplan voor betere gezondheid

Duurzaam fit 
& gezond

MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op

  Wie behandelt schouder klachten?

  Binnen Krachtcentrale zijn er meerdere specialisten die schouderklachten verhelpen of verlichten. Dit ligt aan de complexiteit van de klacht. In de meeste gevallen kan de fysio- of manueel therapeut al goed helpen en in sommige gevallen is de hulp van een andere specialist nodig.

  Jurgen Snijder

  Harmke Berenpas

  Positieve gezondheid

  Waarom kiezen voor krachtcentrale

  Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.


  Schouderklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
  Onze specialisten benaderen schouderklachten vanuit een brede kijk op gezondheid


  uniek team
  van specialisten

  Het team van specialisten van
  Krachtcentrale staat voor jou klaar


  Persoonlijk
  behandelplan

  Onze zorg is persoonlijk en in
  handen van de juiste specialist