085-7925041 [email protected]

Geriatrie fysiotherapie

Iedereen wil gezond oud worden en zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Dat is alleen een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Dus hoe doe je dat? De geriatriefysiotherapeuten van Krachtcentrale kunnen daar heel gericht en persoonsgebonden bij helpen!


Specialisme

Geriatrie fysiotherapie

Iedereen wil gezond oud worden en zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Dat is alleen een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Dus hoe doe je dat? De geriatriefysiotherapeuten van Krachtcentrale kunnen daar heel gericht en persoonsgebonden bij helpen!

Hoogopgeleide
therapeuten

Uniek team van
specialisten

Meer dan 10 jaar
ervaring

Altijd een persoonlijk
behandelplan

Voor wie is Geriatrie fysiotherapie?

Voor iedereen die fit oud wil worden en zo veel mogelijk dagelijkse dingen op een prettige manier wil blijven doen! Bij geriatriefysiotherapie houden we ons dus bezig met het zo actief mogelijk ouder worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand niet goed bij de keukenkastjes kan komen. Dan kijken wij hoe we er naartoe kunnen werken dat het wél weer mogelijk is. Eigenlijk doe je hetzelfde als bij sporters: je zet een duidelijk doel en je werkt daar samen naartoe. Dit kan gaan over allerlei verschillende alledaagse bezigheden.

Wanneer Geriatrische Fysiotherapie?

De sterkste voorspellers van het ontstaan van beperkingen in het dagelijks leven zijn gewichtsverlies, afname van loopsnelheid, balans, kracht en fysieke activiteit.

Waarom Geriatrische Fysiotherapie?

Verbetering zelfredzaamheid
Verbetering sociale activiteiten
Vermindering van valrisico en valangst
Verbetering cognitieve functies
Vermindering van depressies
Functioneel trainen leidt tot verbetering van dagelijkse activiteiten

Ouderdom door externe factoren

De geriatriefysiotherapeut behandelt ook patiënten die tekenen van veroudering vertonen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. Deze fysiotherapeut werkt met specifieke kennis over ouderen en de bij hen voorkomende aandoeningen. De patiënten doen voornamelijk oefentherapie gericht op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid, evenals het leren omgaan met verlies daarvan.

Geriatrie fysiotherapie bij krachtcentrale

Denken in oplossingen en niet in problemen, dat is volgens geriatriefysiotherapeut Marianne Zweekhorst uit Raalte de kern van haar werk. Ze is al dertig jaar actief in het vak en ziet de invloed die geriatriefysiotherapie kan hebben.

Meer dan 30 jaar ervaring
Voor elke klacht een specialist
Moderne praktijk
Goed bereikbaar en zeer toegankelijk
Geschoold volgens de nieuwste inzichten & onderzoeken
Aangesloten bij meerdere kwaliteitsnetwerken

“Je kunt mensen hun zelfstandigheid teruggeven en er zo voor zorgen dat ze langer thuis kunnen wonen. Als je ziet dat ouderen zich weer kunnen redden in hun eigen huis… Dat is echt mooi om te zien. Daar help ik ze graag bij, samen met mijn collega’s”
– Marianne Zweekhorst van Krachtcentrale Raalte & Zwolle-

Onze Geriatrie fysiotherapeuten

Heb je Geriatriefysiotherapie nodig? Marianne, Roelien en Aniek staan voor je klaar! Maak snel online een afspraak. Natuurlijk kun je ons ook bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Marianne

Aniek

Roelien

Zo verloopt het zorgtraject


Het traject bij uw geriatriefysiotherapeut begint met een uitgebreid vraaggesprek en een bewegingsonderzoek. Tijdens het vraaggesprek worden uw klachten in kaart gebracht..

Het bewegingsonderzoek richt zich op uw functioneren in de thuissituatie, waarbij uithoudingsvermogen, kracht en balans centraal staan. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze eigenschappen cruciaal zijn voor het dagelijks bewegen en functioneren van ouderen.

Op basis van de onderzoeksresultaten en uw hulpvraag wordt een behandelprogramma opgesteld. Indien u niet naar de praktijk kunt komen, kan de behandeling ook aan huis plaatsvinden. Thuis traint u de bewegingen en activiteiten die in uw eigen leefomgeving van belang zijn. Daarnaast is het mogelijk om in de praktijk een training te volgen.