085-7925041 [email protected]

Enkelklachten

Wanneer we ons verplaatsen, hebben we altijd onze enkels nodig. In welke mate jij jouw enkels ook beweegt, je wilt dit pijn- en klachtenvrij kunnen doen. Doordat wij onze enkels juist zoveel gebruiken, is de kans op klachten groot. De kleinste misstap kan er namelijk al voor zorgen dat er pijn in of aan de enkels ontstaat. Dit kan leiden tot spanning, pijn en stijfheid.

Enkelklachten

Wanneer we ons verplaatsen, hebben we altijd onze enkels nodig. In welke mate jij jouw enkels ook beweegt, je wilt dit pijn- en klachtenvrij kunnen doen. Doordat wij onze enkels juist zoveel gebruiken, is de kans op klachten groot. De kleinste misstap kan er namelijk al voor zorgen dat er pijn in of aan de enkels ontstaat. Dit kan leiden tot spanning, pijn en stijfheid.

Hoe ontstaan enkelklachten?

Enkelklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door een acute handeling als een val waarbij de spieren, pezen of botten scheuren of breken. Het kan echter ook te maken hebben met een natuurlijk ontstane klacht, bijvoorbeeld door een verkeerde stand van de voet, een beweging die vaak herhaald wordt die het lichaam niet gewend is, maar ook leeftijd en stress kunnen hierin een rol spelen. Waar de oorsprong van de klacht ook ligt; in sommige gevallen verdwijnt de pijn vanzelf, maar in de meeste gevallen houden deze klachten voor een langere tijd aan.

Bij welke enkelklachten helpen wij?

Soms is de klacht een vervelend gevoel, maar kun je gewoon doorlopen en gaat het vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor lopen lastiger wordt of je helemaal niet meer kan lopen. Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om met enkelklachten niet te wachten. Lichte klachten kunnen namelijk ook uitmonden in ernstige klachten, omdat rust geven aan de enkels een lastige opgave is. Wij kunnen helpen bij:
Verzwikte en verstuikte enkels
Een instabiele enkel
Achillespeesontsteking
Gescheurde enkelbanden
Overbelasting van de pezen
Artrose

Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een enkeloperatie.

Enkelklachten

Welke enkelklacht(en) ervaar jij?

Hoe behandelen wij jouw enkelklachten?

De enkel is een complex gewricht welke o.a. bestaat uit (micro)botstructuren, zenuwen, spieren en pezen. Hierdoor zijn vele behandelingen mogelijk bij enkelklachten. De behandeling wordt bepaald door de aard van de klacht.

Na de intake vindt er eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:
Krachtoefeningen
Podotherapeutische zolen
Analyse van de voetstand en het looppatroon
Stabiliteits- en balansoefeningen
Dry needling
Mobiliteitsoefeningen met een therapeut
Medical taping en sporttape
Echografie en shockwave therapie

In enkele gevallen is er een operatie nodig. Wij zullen u in dat geval, zoveel als wij kunnen, voorzien van advies.

Zo verloopt het zorgtraject:

Contact met
krachtcentrale

Vraaggesprek en bewegingsonderzoek

Interventieplan voor betere gezondheid

Duurzaam fit 
& gezond

MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op

  Wie behandelt jouw enkelklachten?

  Binnen Krachtcentrale zijn er meerdere specialisten die enkelklachten verhelpen of verlichten. Dit ligt aan de complexiteit van de klacht. In veel gevallen kan de podotherapeut al voldoende helpen en in sommige gevallen is er een andere specialist nodig. Dit kan bijvoorbeeld een fysiotherapeut, sportarts of bewegingswetenschapper zijn.

  Anouk Lugtenberg

  Anouk
  Lugtenberg

  Rik Lubbelinkhof

  Rik
  Lubbelinkhof

  Positieve gezondheid

  Waarom kiezen voor krachtcentrale

  Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.


  enkelklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
  Onze specialisten benaderen enkelklachten vanuit een brede kijk op gezondheid


  uniek team
  van specialisten

  Het team van specialisten van
  Krachtcentrale staat voor jou klaar


  Persoonlijk
  behandelplan

  Onze zorg is persoonlijk en in
  handen van de juiste specialist