085-7925041 [email protected]

Voetklachten

Wanneer we ons verplaatsen, hebben we altijd onze voeten nodig. In welke mate jij jouw voeten ook beweegt, je wilt dit pijn- en klachtenvrij kunnen doen. Doordat wij onze voeten juist zoveel gebruiken, is de kans op klachten groot. De kleinste misstap kan er namelijk al voor zorgen dat er pijn in of aan de voeten ontstaat. Dit kan leiden tot spanning, pijn en stijfheid.

Voetklachten

Wanneer we ons verplaatsen, hebben we altijd onze voeten nodig. In welke mate jij jouw voeten ook beweegt, je wilt dit pijn- en klachtenvrij kunnen doen. Doordat wij onze voeten juist zoveel gebruiken, is de kans op klachten groot. De kleinste misstap kan er namelijk al voor zorgen dat er pijn in of aan de voeten ontstaat. Dit kan leiden tot spanning, pijn en stijfheid.

Hoe ontstaan voetklachten?

Voetklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door een acute handeling als een val waarbij de spieren, pezen of botten scheuren of breken. Het kan echter ook te maken hebben met een natuurlijk ontstane klacht, bijvoorbeeld door een verkeerde stand van de voet, een beweging die vaak herhaald wordt die het lichaam niet gewend is, maar ook leeftijd en stress kunnen hierin een rol spelen. Waar de oorsprong van de klacht ook ligt; in sommige gevallen verdwijnt de pijn vanzelf, maar in de meeste gevallen houden deze klachten voor een langere tijd aan.

Bij welke voetklachten helpen wij?

Soms is de klacht slechts een vervelend gevoel, maar kun je nog prima bewegen en gaat de klacht vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor het bewegen van de voet lastiger wordt of soms helemaal niet meer gaat.

Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om de voetklachten te laten behandelen. In veel gevallen kunnen lichte klachten zich namelijk door ontwikkelen in ernstigere klachten. Dit is vaak het geval omdat rust geven een lastige opgave is. Wij kunnen helpen bij:
Platvoeten
Hielspoor
Hallux valgus (knobbel aan de grote teen)
Hamertenen (kromme tenen)
Diabetische voet
Reumatische voet
Spastische voet
Artrose in de voet

Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een voetoperatie.

Voetklachten

Welke voetklacht(en) ervaar jij?

Hoe behandelen wij jouw voetklachten?

De voet is een relatief klein maar complex onderdeel van het bewegingsapparaat welke bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Hierdoor zijn er veel behandelingen mogelijk bij voetklachten. De behandeling wordt bepaald door de aard van jouw klacht.

Vaak is het gemakkelijk om de pijnplek aan te wijzen. Echter is het moeilijker om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Daarom vindt er na de intake eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:

Krachtoefeningen
Podotherapeutische zolen
Analyse van de voetstand en het looppatroon
Stabiliteits- en balansoefeningen
Dry-needling
Mobiliteitsoefeningen met een therapeut
Medical taping en sporttape
Echografie en shockwave therapie

In enkele gevallen is er een operatie nodig. Wij zullen u in dat geval, zoveel als wij kunnen, voorzien van advies.

Zo verloopt het zorgtraject:

Contact met
krachtcentrale

Vraaggesprek en bewegingsonderzoek

Interventieplan voor betere gezondheid

Duurzaam fit 
& gezond

MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op

  Wie behandelt jouw voetklachten

  Binnen Krachtcentrale zijn er meerdere specialisten die voetklachten kunnen verhelpen of verlichten. Dit ligt aan de complexiteit van de klacht. Vaak kan de podotherapeut al goed helpen maar in sommige gevallen is hulp van een andere specialist nodig. Dit kan bijvoorbeeld een sportarts, manueel therapeut of bewegingswetenschapper zijn.

  Anouk Lugtenberg

  Anouk Lugtenberg

  Rik Lubbelinkhof

  Rik Lubbelinkhof

  Positieve gezondheid

  Waarom kiezen voor krachtcentrale

  Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.


  voetklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
  Onze specialisten benaderen voetklachten vanuit een brede kijk op gezondheid

  uniek team
  van specialisten

  Het team van specialisten van
  Krachtcentrale staat voor jou klaar


  Persoonlijk
  behandelplan

  Onze zorg is persoonlijk en in
  handen van de juiste specialist