085-7925041 [email protected]

Polsklachten

We gebruiken onze polsen elke dag. Wanneer we onze polsen bewegen, is dit vaak in combinatie met onze armen en handen. Iedereen gebruikt zijn of haar polsen elke dag, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Of je jouw polsen nu vaak of weinig gebruikt; je wilt dit pijn en klachtenvrij kunnen doen. Maar juist doordat wij onze polsen zoveel gebruiken is de kans op klachten groot, vooral wanneer je deze intensief gebruikt.

Polsklachten

We gebruiken onze polsen elke dag. Wanneer we onze polsen bewegen, is dit vaak in combinatie met onze armen en handen. Iedereen gebruikt zijn of haar polsen elke dag, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Of je jouw polsen nu vaak of weinig gebruikt; je wilt dit pijn en klachtenvrij kunnen doen. Maar juist doordat wij onze polsen zoveel gebruiken is de kans op klachten groot, vooral wanneer je deze intensief gebruikt.

Hoe ontstaan Polsklachten?

Polsklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld bij een acute handeling als het hard stoten van jouw pols of een val waarbij de spieren, pezen of botten scheuren of breken. Het kan echter ook te maken hebben met een natuurlijk ontstane klacht, bijvoorbeeld door een beweging die vaak herhaald wordt of een bepaalde houding die het lichaam niet gewend is. Waar de oorsprong van de klacht ook ligt, in sommige gevallen verdwijnt de pijn vanzelf maar in de meeste gevallen houden deze klachten voor een langere tijd aan.

Bij welke polsklachten helpen wij?

Soms is de klacht een vervelend gevoel, maar kun je nog prima bewegen en gaat de klacht vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor het bewegen van de pols lastiger wordt of soms helemaal niet meer gaat.

Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om de polsklachten te laten behandelen. Lichte klachten kunnen namelijk ook uitmonden in ernstige klachten, omdat rust geven aan de polsen een lastige opgave is. Wij kunnen helpen bij:
Carpal Boss (verdikking van het bot op de pols)
Instabiliteit van het polsgewricht
SL laesie (gescheurde polsband)
Duimartrose
Syndroom van De Quervain (peesontsteking van duim en pols)
A- specifieke klachten (pijnlijke hand en vinger – verminderd gevoel in hand en vingers – krachtverlies – knakkend of krakend geluid)

Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een polsoperatie.

Polsklachten

Welke polsklacht(en) ervaar jij?

Hoe behandelen wij jouw polsklachten?

De pols is een complex gewricht welke o.a. bestaat uit (micro)botstructuren, zenuwen, spieren, pezen en kapsels. Hierdoor zijn er veel behandelingen mogelijk bij polsklachten. De behandeling wordt bepaald door de aard van de klacht. Vaak is het gemakkelijk om de pijnplek aan te wijzen, echter is het moeilijker om de oorzaak van de klacht te achterhalen.

Daarom vindt er na de intake eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:
Krachtoefeningen
Manuele therapie
Aanmeten van polsbraces
Handtherapie
Dry needling
Mobiliteitsoefeningen met een therapeut
Medical taping en sporttape
Echografie en shockwave therapie

In enkele gevallen is er een operatie nodig. Wij zullen u in dat geval, zoveel als wij kunnen, voorzien van advies.

Zo verloopt het zorgtraject:

Contact met
krachtcentrale

Vraaggesprek en bewegingsonderzoek

Interventieplan voor betere gezondheid

Duurzaam fit 
& gezond

MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op

  Wie behandelt jouw polsklachten?

  Binnen Krachtcentrale is onze handtherapeute Tatjana diegene die jou kan helpen bij het verhelpen van jouw polsklachten. Afhankelijk van de complexiteit van de klacht zal er een behandelplan opgesteld worden.

  Kaj raterman

  kaj raterman

  Positieve gezondheid

  Waarom kiezen voor krachtcentrale

  Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.


  polsklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
  Onze specialisten benaderen polsklachten vanuit een brede kijk op gezondheid


  uniek team
  van specialisten

  Het team van specialisten van
  Krachtcentrale staat voor jou klaar


  Persoonlijk
  behandelplan

  Onze zorg is persoonlijk en in
  handen van de juiste specialist