085-7925041 [email protected]

Personal training tijdens de zwangerschap

Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Het is goed voor lichaam en geest. Door te trainen met een personal trainer, is dit effect vaak nog groter doordat je traint op een niveau dat precies bij jou past.

Maar hoe zit dit met bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een zwangerschap? Is het dan ook verstandig om met een personal trainer te trainen? Want er zijn natuurlijk buitengewone omstandigheden die andere eisen aan het sporten stellen tijdens een zwangerschap.

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij Krachtcentrale Zwolle. Want juist wanneer je zwanger bent, is het heel belangrijk om te blijven bewegen om gezond door de zwangerschap te komen. Door te trainen met iemand die verstand van zaken heeft, zorg je ervoor dat je op een verantwoorde en een gezonde manier traint.

Het belang van sporten tijdens de zwangerschap

“Zo’n bevalling is topsport”. Dat is een gevleugelde term voor vrouwen die zijn bevallen of anderen die een bevalling hebben meegemaakt. Het zwanger zijn is een marathon waarbij allerlei systemen over langere tijd extra worden belast. De bevalling is daarna nog eens een sprint waarbij je een tijdje alles moet geven.

Voor beide is het van belang om in een goede conditie te zijn. Wanneer je een goede conditie hebt, ben je bijvoorbeeld beter in staat om te gaan met het extra gewicht en de extra belasting tijdens een zwangerschap. Sterkere rugspieren zorgen ervoor dat de druk van je buik beter wordt opgevangen, waardoor je minder last van je rug krijgt.

Daarnaast worden sommige botverbindingen losser als voorbereiding op de bevalling. Stevige spieren kunnen dit opvangen zodat je tijdens de zwangerschap hier minder last van ondervindt.

Wanneer je blijft sporten tijdens de zwangerschap dan scheelt dit natuurlijk ook in de zwangerschapskilo’s. Dit is voor veel vrouwen een belangrijke reden om te blijven sporten tijdens de zwangerschap. Door dit te doen is het na de bevalling makkelijker om weer in vorm te komen. Maar wat minimaal net zo belangrijk is, is dat je minder last hebt van kwaaltjes tijdens de zwangerschap.

Het belang van sporten tijdens de zwangerschap is dus wel duidelijk. Hoe zorg je er dan voor dat je op zo’n manier sport dat dit wel goed is voor jou en jouw baby? Dat kun je doen door samen met iemand te sporten die je kan helpen bij het doen van de juiste oefeningen op een verstandige manier.

Zwangerschap personal training

Personal training tijdens de zwangerschap

Een personal trainer weet niet alleen alles van sport en sportbelasting; hij/zij kent ook de sporter zelf. Een zwanger iemand heeft niet alleen andere doelen, maar ook nog eens andere lichamelijke mogelijkheden dan iemand die graag wil afvallen of een persoonlijk record wil neerzetten.

Omdat een personal traint begrijpt wat de belasting voor het lichaam is van een sportoefening. Kan de personal training jou helpen bij het doen van oefeningen die passen bij jouw stadium van de zwangerschap.

Dit betekent bijvoorbeeld oppassen met oefeningen die druk op de buik zetten en rekening houden met het feit dat bijvoorbeeld het ademvolume van een zwangere terugloopt. Wanneer je verder in de zwangerschap komt, kunnen er ook beperkingen komen. Deze beperkingen zorgen ervoor dat de personal trainer de oefeningen zal aanpassen zodat deze wel bij jouw situatie passen.

Sporten als zwangere is bij uitstek een kwestie van een persoonlijk sportschema. Dus oefeningen die 100% op jou en de baby, op jouw doelen en op jouw mogelijkheden zijn afgestemd. Op deze manier heb je niet alleen het volle effect van het sporten, maar doe je dit ook nog eens op een verantwoorde manier.

Personal training zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap bij Krachtcentrale Zwolle

Je bent van harte welkom om bij ons te komen sporten. Onze sportschool is ingericht op personen die lekker willen sporten. Dit betekent dat er een goede sfeer hangt waar je helemaal kunt trainen op jouw manier. Onze personal trainers beschikken over alle kennis en ervaring die er nodig is om jou goed te kunnen begeleiden.

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Dus bel of mail ons gerust als je nog iets wilt weten. Of kom gezellig even langs voor een kopje (rooibos)thee!

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.