085-7925041 [email protected]

Fysiotherapie en Personal Training voor Topsporters

Als topsporter is de belasting op de structuren in je lichaam erg hoog. Bijvoorbeeld door het vele trainen en de grote krachten die tijdens deze trainingen op je lichaam komen te staan.

Dit kan leiden tot klachten en op lange termijn zelfs tot blessures. Deze blessures wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden en wanneer je dan toch een blessure oploopt, wil je zo snel mogelijk revalideren om weer op het hoogste niveau te kunnen presteren.

Fysiotherapie en personal training kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Ben je benieuwd wat fysiotherapie en personal training voor toegevoegde waarde kunnen hebben voor jouw sportprestaties? Dan is Krachtcentrale voor jou de juiste plek. Ons centrum staat volledig in het teken van sport, prestaties en gezondheid.

Een fysiotherapeut kan op veel verschillende vlakken bijdragen aan het verbeteren van jouw sportprestaties. In dit artikel zullen we een aantal hiervan verder toelichten.

Blessurepreventie voor topsporters

Allereerst kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen in blessurepreventie: het voorkomen van een blessure in de toekomst. Preventieve behandelingen richten zich onder andere op het krachtig en mobiel houden van de spieren. Sterke en mobiele spieren kunnen namelijk grotere klappen opvangen, zonder dat er schade ontstaat.

Ook het nemen van voldoende rust speelt een belangrijke rol in het voorkomen van een blessure. Je kunt je misschien wel voorstellen dat je sneller een blessure oploopt wanneer je moe aan een training begint.

De fysiotherapeut kan je advies geven over de hoeveelheid rust die je nodig hebt na een inspanning.

topsporter fysiotherapie

Revalidatie na een blessure als topsporter

Helaas is het niet altijd mogelijk om een blessure te voorkomen. Na het oplopen van een blessure hoop je natuurlijk zo snel en zo sterk mogelijk terug te kunnen keren naar je sport. De fysiotherapeut heeft veel kennis op het gebied van sport en blessures en weet daarom wat jij als sporter nodig hebt om te kunnen herstellen van je blessure.

Daarnaast is er in het revalidatieproces ook veel aandacht voor een succesvolle terugkeer in de sport.

Veel sporters keren namelijk te snel terug naar hun sport, waardoor de kans op een herhaalde blessure groot is. De therapeut kijkt daarom ook goed naar de sport die je uitoefent en houd hier rekening mee in het maken van een behandelplan. Zo is de kans op een herhaalde blessure zo klein mogelijk.

Advies van de fysiotherapeut voor topsporters

Ook kan de fysiotherapeut een belangrijke rol spelen in het geven van persoonlijk advies. Zo kan de therapeut met je meedenken wanneer je twijfelt of je door moet gaan met trainen wanneer je last hebt van lichte klachten.

Daarnaast heeft de fysiotherapeut veel kennis op het gebied van het menselijk lichaam en kun je met vragen bij de therapeut terecht.

Personal training voor Topsporters

Naast fysiotherapie bieden wij ook personal training aan bij de Krachtcentrale. Deze een-op-een begeleiding richt zich op het behalen van jouw sportieve doelen. Voordat we starten met trainen, zullen we een sport- en gezondheidsprofiel opstellen aan de hand van onder andere een InBody lichaamsanalyse en Functional Movement Screen.

Daarnaast zal de personal trainer vragen stellen over jouw sport- en blessureachtergrond en jouw doelen met de personal training. De uitslagen van deze testen in combinatie met jouw doelstellingen bepalen de inhoud van de personal training. Deze zal dus per persoon verschillend zijn.

Kom langs bij de Krachtcentrale!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen? Bij de Krachtcentrale helpen wij je graag bij het behalen van jouw sportieve doelen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn zowel telefonisch, per mail als via het contactformulier op de site bereikbaar.

Na het eerste contact zullen wij een intake inplannen om jouw doelen in kaart te brengen. Op basis van deze doelen en de uitslagen van het lichamelijke onderzoek, zal er een plan worden gemaakt.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.