085-7925041 [email protected]

Next level sport performance met topsportcoaching

Om een topprestatie te kunnen leveren, moet alles kloppen. Je moet zowel fysiek als mentaal topfit zijn. De mentale en emotionele conditie kunnen het verschil maken tussen winnen of verliezen, vooral wanneer er op hoog niveau geen grote verschillen meer zijn in fysieke fitheid.

Hoe kunnen we bij Krachtcentrale precies helpen om jouw sport performance naar een hoger niveau te tillen? Dompel je onder in ons topsportklimaat voor betere prestaties.

Hoe kan je jouw sport performance verbeteren?

Dit kun je op verschillende manieren doen. Een gezond en voedzaam voedingspatroon kan hieraan bijdragen. Je kan trainingseffecten verbeteren en overtraining voorkomen met behulp van een goed, gebalanceerd voedingspatroon waarbij je voldoende energie binnenkrijgt.

Wat voor voeding je moet nemen, is afhankelijk van wat voor soort sport je uitoefent. Krachtsporters hebben andere voedingsstoffen nodig dan bijvoorbeeld duursporters.

Een andere manier om je sport performance te verbeteren is voldoende rust en slaap. Naast dat trainen natuurlijk van belang is voor spier- en conditieopbouw, is voldoende rust ook van belang.

Extra slaaptijd, bovenop iemands gewoonlijke nachtelijke slaap, draagt zeer waarschijnlijk bij tot verbetering van sportprestaties, reactietijd, slaperigheid overdag en stemming.

Welke voeding, slaaptijden en ritme precies bij jouw past. Dat verschilt van persoon tot persoon. Inzicht in jouw persoonlijk optimale schema, is daarom essentieel.

Topsportcoaching

Psychologische factoren maken het verschil

Tot slot is er ook steeds meer aandacht voor de mentale gezondheid van sporters. De psychologische factoren die van invloed zijn op sport en beweging en de meeste invloed uitoefenen op prestaties zijn: zelfvertrouwen, motivatie, emotionele controle en concentratievermogen.

In de professionele sportwereld bestaan er geen hele grote verschillen tussen sporters als het gaat om potentieel, de training die ze ontvangen of hun fysieke vermogen. Iedereen is fit, iedereen is getraind. Psychologische aspecten bepalen dan deels wie er wint of verliest.

Een topsportcoach kan jou helpen juist deze aspecten te trainen.

Wat is topsportcoaching?

Naast dat een coach belangrijk is voor het verbeteren op fysiek vlak, kan een topsportcoach jou ook leren omgaan met de druk die de (top)sport met zich meebrengt. Zodat jij op deze manier kan genieten van jouw sportcarrière.

De coach kan jou leren om te gaan met zaken waar je geen controle over hebt, waardoor je prestatie zal verbeteren. Zowel op de korte termijn als de lange termijn.

Voor wie is topsportcoaching?

Iedereen die effectiever, beter en gelukkiger wil worden in zijn werk, relaties of sport, kan baat hebben bij een topsportcoach. Topsportcoaching is dus niet alleen maar om jouw sport performance te verbeteren.

Met het combineren van ideeën uit de topsport en wetenschap bieden wij bij Krachtcentrale voor iedereen de juiste ondersteuning en begeleiding naar een fit en gezond lijf. Van beginnende sporter tot revaliderende sporter en topsporter; samen werken we aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

Een training bij Krachtcentrale

Tijdens een training met een topsportcoach worden vaardigheden ontwikkeld die ervoor zorgen dat sportprestaties verbeteren en blessures worden voorkomen. Denk hierbij aan weerstandstraining, snelheid- en krachtontwikkeling en conditionering op basis van een sport. Ook voeding en mindset zijn een belangrijk onderdeel van sport performance.

Daarom hebben we bij Krachtcentrale ook hiervoor specialisten is dienst die jou kunnen helpen. Optimaal dus om jouw sport performance naar een hoger niveau te brengen.

Bij Krachtcentrale werk je samen met een coach die je hierin begeleidt. Met behulp van een trainings-, voedings- en herstelschema dat bij jou past, zul je eerder en beter tot resultaat komen om tot die next level sport performance te komen.

Contact met Krachtcentrale

Heb je sportieve dromen of doelen die je wilt verwezenlijken en wil je jouw sport performance verbeteren? Wij bieden je werkelijk alles wat je kunt bedenken op het gebied van sport, prestaties en gezondheid. Ons expertise staat klaar voor jou, of het nu gaat om personal training, hulp van een sportpsycholoog, een inspanningstest of voeding advies van een diëtist.

Krachtcentrale Zwolle biedt jou deze faciliteiten. Stel ons gerust al jouw vragen door een mail te sturen of loop eens bij ons binnen. We gaan graag met je in gesprek en bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. Ook kan je via de website gemakkelijk met ons in contact komen.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.