085-7925041 [email protected]

Maximaal zeker van je conditie met onze uitgebreide sportmedische keuring

Sporten is niet voor iedereen zomaar vanzelfsprekend. De meeste mensen gaan gedachteloos naar de gym of knopen zonder erbij na te denken hun veters voor een rondje rondom de plas. Maar zonder zorgen kunnen sporten, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

In sommige situaties is het verstandig om eerst uit te zoeken of je wel geschikt bent voor deze specifieke sport. Is je lichaam in staat om de inspanning aan te kunnen.

Of zijn er misschien zelfs voorwaarden voordat je de sport mag beoefenen? Sommige sporten hebben als eis dat je eerst door een arts wordt onderzocht, voordat je mag deelnemen.

In deze gevallen biedt een sportmedische keuring uitkomst. Want met een sportmedische keuring wordt er heel nauwkeurig in kaart gebracht of het verstandig is om een sport te gaan beoefenen.

In het Testlab van Krachtcentrale Zwolle bieden we deze sportmedische keuringen, zodat je exact weet wat verantwoord is.

In welke gevallen is een sportmedische keuring van toepassing

Een potje voetbal is over het algemeen vrij ongevaarlijk. Hetzelfde geldt voor ontspannen een balletje slaan met tennis. Deze vorm van sporten heeft dan ook niets met een sportmedische keuring te maken. Maar er zijn ook andere gevallen waarin een keuring wel verplicht is.

Denk bijvoorbeeld aan mensen die uit een situatie komen waarin ze lang niet hebben gesport. Dan is een sportkeuring heel verstandig. Want sporten is niet alleen heel goed voor je gezondheid, het is ook een belasting voor je lichaam.

Wanneer je lichaam deze belasting aankan, dan word je gezonder, fitter en sterker door het sporten. Maar wanneer jouw lichaam niet bestand is tegen de gevraagde inspanning en belasting, dan kan het sporten ervoor zorgen dat je je minder gezond voelt of het kan zelfs ongezond of gevaarlijk zijn.

Ook zijn er sporten die dusdanig intensief/risicovol zijn, dat je er niet aan mag beginnen zonder zeker te weten dat je bestand bent tegen de gevraagde inspanning. Denk hierbij aan autosport of andere vormen van (semi) professionele sport. Zonder een keuring door een arts, mag je hier niet aan beginnen.

In deze gevallen biedt een sportmedische keuring uitkomst. Wij bieden deze sportmedische keuringen op maat. Met verschillende pakketten die zijn afgestemd op jouw behoefte.

Hoe ziet een sportmedische keuring bij Krachtcentrale Zwolle eruit

Onze sportmedische keuringen zijn zo ingedeeld dat ze voorzien in een specifieke behoefte. We combineren daarom verschillende onderzoeken, afgestemd op jouw behoefte. We bieden 5 pakketten, met een oplopend aantal onderzoeken.

Het basispakket begint met basale metingen zoals het percentage lichaamsvet, maar ook een urinetest en orthopedisch onderzoek. De meer uitgebreide pakketten bieden ook een meting van de longfunctie, ECG of ademgasanalyse. Deze geven je een volledig beeld van jouw gezondheid, dat je daarna met een sportarts bespreekt.

Voor een compleet overzicht van onze sportmedische keuringen, kun je op deze pagina alle kenmerken lezen.

sportmedische keuring bij Krachtcentrale

Hoe weet ik welke sportmedische keuring voor mij geschikt is

De basis sportmedische keuring is geschikt voor jonge mensen die geen klachten hebben en die niet extreem zwaar sporten. Wanneer je wel zeer intensief sport, dan is het verstandig om een meer uitgebreide sportmedische keuring te ondergaan.

Wanneer je traint met een hartslagmeter of wanneer je ouder bent dan 35, dan raden we ook aan om een meer uitgebreide keuring te kiezen. Natuurlijk zijn er ook sporten waarbij wordt geëist dat de meest uitgebreide onderzoeken worden gedaan.

Wij hebben op onze site een handige keuzehulp staan, die je vertelt welke test het beste bij jou past. Wanneer je niet zeker bent van de juiste keuze, dan kan één van onze sportartsen je helpen bij je keuze.

Direct een sportmedische keuring bij Krachtcentrale

Ons geavanceerde sportcentrum in Zwolle biedt alle faciliteiten voor sport, topsport en voor een optimale gezondheid. Onze sportmedische keuringen zijn hier een belangrijk onderdeel van.

We helpen je daarom graag op weg wanneer je meer wilt weten over de mogelijkheden of wanneer je nog wat extra uitleg kunt gebruiken. Op het moment dat je contact met ons opneemt, dan helpt één van onze specialisten je verder.

Tot snel in ons sportcentrum!

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.