085-7925041 [email protected]

Krachtcentrale helpt jou aan een sportarts in Zwolle

Wanneer je wilt werken aan je gezondheid, dan kun je hier zelf veel aan doen. Maar de ultieme expert op het gebied van sportgezondheid is natuurlijk een sportarts.

Wanneer je last hebt van je oren, dan ga je naar een KNO-arts, bij huidproblemen naar een dermatoloog. Wanneer je vragen, klachten of uitdagingen (zoals een sportmedische keuring) bij het sporten hebt, dan ga je naar een sportarts.

Maar waar kan een sportarts precies bij helpen en hoe kom je bij een sportarts terecht? Want je kunt niet zomaar zelf naar een sportarts stappen.

Krachtcentrale Zwolle beschikt over meerdere sportartsen die voor jou toegankelijk zijn. Dat betekent dat je bij ons aan het juiste adres bent wanneer je op zoek bent naar een sportarts in Zwolle.

Wat doet een sportarts precies?

Zoals de naam al zegt, is een sportarts een arts die sport als specialisatie heeft. Dit betekent dat deze arts niet alleen medisch is opgeleid, maar dat deze hierna nog extra is opgeleid op het gebied van sport en alles wat hier mee samen hangt.

De sportarts is dus bij uitstek degene die jou kan helpen bij blessureleed of bewegingsklachten. Maar je kunt er ook bij terecht voor keuringen die in kaart brengen of het verantwoord is voor jou om een bepaalde sport te beoefenen.

Daarnaast is de sportarts de ideale persoon om contact te onderhouden met andere specialisten zoals orthopeden, longartsen of fysiotherapeuten. Om al deze redenen hebben wij meerdere sportartsen op locatie in Zwolle.

Hierdoor kunnen wij onze cliënten nog meer waarde bieden op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en ontspanning (en inspanning….).

Sportsarts-Krachtcentrale

De specialisatie van een sportarts

Een sportarts heeft een extra vierjarige opleiding gevolgd, die volledig is gericht op beweging, houding, sport, inspanning en alles wat hier mee samenhangt. Dit betekent dat een sportarts alles weet van extra presteren bij het sporten.

Gelijktijdig weet een sportarts ook alles van sporten voor mensen die niet in topconditie zijn. Want juist voor mensen met bijvoorbeeld chronische ziekten zoals diabetes, artrose of astma is sporten heel belangrijk. Hij kan je begeleiden bij het sporten wanneer je in een andere situatie zit dan de meeste mensen, zodat jij op jouw niveau kunt sporten.

Tot slot is de sportarts een medisch specialist die alles weet van blessures en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dit betekent dat hij betrokken kan zijn bij de behandeling en begeleiding van blessures of juist bij het voorkomen hiervan.

Een sportmedische keuring door een sportarts

Een ander belangrijk onderdeel van het werk van een sportarts is het controleren of mensen geschikt zijn voor een specifieke sport. Dit kun je laten doen omdat je graag wilt weten of jij bestand bent tegen de inspanning van een marathon. Met een sportmedische keuring kun je dan bijvoorbeeld jouw trainingszones in kaart laten brengen.

Een andere reden voor een sportmedische keuring is het feit dat voor sommige sporten een keuring verplicht is. Denk hierbij aan sporten op hoog niveau of specifieke sporten. Er kan bijvoorbeeld zoveel van het lichaam van jonge wielrenners worden gevraagd, dat de wielerbond het verplicht stelt om een grondige keuring door een sportarts uit te laten voeren.

Maar in gevallen dat zo’n keuring niet verplicht is, kan het toch verstandig zijn om je te laten onderzoeken. De sportarts kan een inschatting en advies geven, waarmee jij op een verantwoorde manier kunt sporten.

Direct contact met een sportarts

Je kunt niet zelf een sportarts opbellen en er even langsgaan. Je moet hiervoor verwezen worden. Dit kan bij ons wel, wij kunnen dit voor je regelen!

Via onze website of door ons te bellen, kun je terecht bij één van onze sportartsen. Vaak staan zij namens jou weer in contact met andere specialisten binnen ons centrum in Zwolle.

Wanneer je vragen hebt rondom jouw sportieve gezondheid, een sportmedische keuring nodig hebt of wanneer je op zoek bent naar begeleiding, dan kunnen wij je verder helpen. Alle specifieke zorg die jij nodig hebt, heeft Krachtcentrale in huis. Of anders hebben wij goede banden met anderen die dit aanbieden.

Wanneer je in contact wilt komen met een sportarts in Zwolle, dan weet je waar je terecht kunt.
Krachtcentrale Zwolle is de plek om aan jou sportieve doelen te werken!

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PB Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.