085-7925041 [email protected]

Wanneer moet je naar een sportarts voor knieklachten?

Een pijntje hier of daar, is voor veel sporters heel gewoon. Of het nu gaat om een net iets te intensieve training, een tikkie tijdens een duel of juist doordat je wat te lang inactief bent geweest. Als sporter ontkom je niet aan af en toe een pijntje.

Maar pijn of klachten moeten je niet weg zitten bij het sporten of in het dagelijkse leven. Een gezond lichaam herstelt binnen enkele dagen van kleine klachten, waarna deze dus weer verdwenen moeten zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan is het verstandig om te onderzoeken of er meer aan de hand is. Misschien is er sprake van schade, overbelasting of een andere oorzaak waardoor de klachten niet zomaar over gaan.

In die gevallen is het toch altijd lastig om te beslissen wanneer je wel of niet naar een specialist moet gaan. Zeker een sportarts kan een best hoge drempel lijken te zijn. Wij adviseren je om met klachten van de gewrichten zoals knieën, geen risico te nemen.

Wat doet een sportarts precies (bij knieklachten)?

Een sportarts is een medisch specialist die zich extra heeft verdiept in alles wat samenhang met sport en bewegen. Dit betekent dat een sportarts veel weet van het behandelen van blessures, maar ook juist van het voorkomen van blessures.

De knie is één van de gewrichten waar de meeste klachten aan ontstaan. Dit komt niet alleen doordat de knie een heel beweeglijk gewricht is, er komt ook nog eens heel veel kracht op te staan. Met name bij contact sporten. Dan kan de knie op het moment dat deze zwaar wordt belast, opeens uit balans worden gebracht waardoor er schade ontstaat.

De drempel om naar een sportarts te gaan kan soms best hoog zijn, maar een beschadigde knie toch blijven belasten kan zorgen voor extra schade. Het is daarom altijd een belangrijke afweging om tijdig naar een sportarts te stappen. Wanneer dit niet nodig blijkt te zijn, dan hoeft er geen vervolg op het bezoek te komen. Maar wanneer er wel sprake is van een blessure waarbij de sportarts kan helpen, dan ben je blij dat je naar de sportarts bent gegaan.

Binnen Krachtcentrale hebben wij onze eigen sportartsen. Dit betekent dat je laagdrempelig terecht kunt bij iemand die werkelijk alles weet van knieklachten. Wij helpen je op weg door enkele situaties toe te lichten wanneer je wel of niet moet gaan.

Sportarts Knieklachten

Wat zijn alarmsymptomen bij knieklachten?

Wanneer je knie minder beweeglijk is, dan is dit een reden om naar een sportarts of de SEH te gaan. Bij zogenaamde slotklachten, kan de knie niet meer verder buigen of strekken. Hierbij is er meestal een stukje kraakbeen afgebroken, dat in het gewricht vast is komen te zitten. Dit is een probleem dat niet zomaar over gaat.

Wanneer de knie gezwollen is, kun je de situatie meestal wel even aankijken. Als je de knie nog een beetje kunt belasten, dan is een bezoek aan een sportarts niet acuut nodig. Wanneer je helemaal niets met de knie kunt, dan moet je wel naar een sportarts of zelfs naar de eerste hulp gaan.

Bij chronische klachten gaat het meer over de hoeveelheid last of beperking die je ervaart. Wanneer pijn of andere klachten steeds maar terug blijven komen, dan is dat reden om een sportarts te bezoeken. Deze kan dan onderzoeken waar de klachten vandaan komen.

Juist bij langdurige of steeds terugkerende klachten, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Dan kan die kijken waarom de klachten maar niet overgaan.

Onze sportartsen zijn zowel voor professionals als voor de amateur sporter beschikbaar.

Kom met knieklachten naar de sportartsen van Krachtcentrale Zwolle

Wij bieden laagdrempelige toegang tot sportartsen. Dus wanneer je klachten hebt, dan kun je via ons een sportarts bezoeken.

Wanneer je contact met ons opneemt, dan vertellen wij je precies hoe dit in zijn werk gaat.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PB Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.