Orgaanklachten
Om goed en gezond te kunnen functioneren, heeft iedereen zijn of haar organen hard nodig. Elk los onderdeel van het menselijk lichaam is een orgaan. Dat zijn er zoveel dat we liever praten over orgaanstelsels.
Het bekendste orgaan van ons lichaam is het spijsverteringsstelsel.
Orgaan- klachten
Om goed en gezond te kunnen functioneren, heeft iedereen zijn of haar organen hard nodig. Elk los onderdeel van het menselijk lichaam is een orgaan. Dat zijn er zoveel dat we liever praten over orgaanstelsels.
Het bekendste orgaan van ons lichaam is het spijsverteringsstelsel.
Hoe ontstaan orgaanklachten?
Wij associëren het bewegen van het lichaam altijd met bewegingen als sporten, lopen, praten en dansen. Echter vinden er ook veel bewegingen plaats in het lichaam waar we niet altijd bij stilstaan. Dit zijn de bewegingen van onze organen. Denk bijvoorbeeld aan ademhalen en onze spijsvertering. Wanneer de bewegingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan, dan kunnen er klachten ontstaan. Dit kan gebeuren na bijvoorbeeld een ontsteking aan een orgaan, een ongeval of een operatie.
Bij welke orgaanklachten helpen wij?
Wanneer de bewegingen van onze organen niet goed verlopen, dan kan dat tot diverse klachten leiden. Dit kunnen klachten zijn van de organen zelf, maar het kunnen ook klachten zijn van weefsels die met de organen verbonden zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Organen:
Prikkelbaar darmsyndroom
Oprispingen en maagklachten
Obstipatie
Incontinentie
Kortademigheid
Harde buiken tijdens de zwangerschap
Weefsels:
Bekkenpijn en bekkeninstabiliteit
Lage rugklachten
Klachten in de armen en benen
Klachten aan de borstkas
Hoofdpijnklachten
Nek- en schouderklachten
Welke orgaanklacht(en) ervaar jij?
Hoe behandelen wij jouw orgaanklachten?
Wanneer orgaanklachten worden behandeld, is het belangrijk om ook naar bindweefsels te kijken. De behandeling wordt bepaald door de aard van de klacht. Vaak is het gemakkelijk om de pijnplek aan te wijzen, echter is het moeilijker om de oorzaak van de klacht te achterhalen.
Daarom vindt er na de intake eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:
Craniosacraal therapie
Viscerale manipulaties (bindweefsel rondom de organen soepel maken)
Voedingsadvies
Beweeg- en trainingsadvies
Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een ingreep, of bij het revalideren na een ingreep.
Zo verloopt het zorgtraject:
krachtcentrale
Vraaggesprek en bewegingsonderzoek
Interventieplan voor betere gezondheid
Duurzaam fit
& gezond
MAAK EEN AFSPRAAK OF STEL EEN VRAAG
Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op
Wie behandelt jouw orgaanklachten
Binnen Krachtcentrale zijn er meerdere specialisten die orgaanklachten kunnen verhelpen of verlichten. Dit ligt aan de complexiteit van de klacht. Vaak kan de osteopaat al goed helpen en in sommige gevallen is de hulp van een andere specialist nodig. Dit kan bijvoorbeeld een inspanningsfysioloog of diëtist zijn.
Anneke Jaspers
Harmke Berenpas
Lieke Dommerholt
Positieve gezondheid
Waarom kiezen voor krachtcentrale
Bij Krachtcentrale werken we met positieve gezondheid. Dit is een wetenschappelijk ondersteunde en bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid is vertaald in zes dimensies en focust op het bijdragen aan jouw vermogen om de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven aan te gaan. Eén van de zes dimensies gaat over de lichaamsfuncties. Hierbij is het belangrijk om je gezond en fit te voelen, goed te slapen en te eten, aan je conditie te werken en te bewegen en om te gaan met klachten en pijn. De specialisten van Krachtcentrale maken samen met jou een plan om dit te bereiken.
orgaanklachten benaderen vanuit positieve gezondheid
Onze specialisten benaderen orgaanklachten vanuit een brede kijk op gezondheid
uniek team
van specialisten
Het team van specialisten van
Krachtcentrale staat voor jou klaar
Persoonlijk
behandelplan
Onze zorg is persoonlijk en in
handen van de juiste specialist