085-7925041 [email protected]

Een inspanningstest doe je bij Krachtcentrale Zwolle

Iedereen weet dat hard trainen belangrijk is om jezelf te verbeteren. Niet voor niets bestaat het gezegde “de wedstrijd win je tijdens de training”. Want waar talent iets is waar je geen grip op hebt, heb je wel alle invloed op jouw trainingsarbeid.

Maar uit steeds meer onderzoeken blijkt dat een uur hard trainen matig effectief kan zijn en een uur gericht trainen extreem effectief kan zijn. Met de data uit een inspanningstest, kun je ervoor zorgen dat iedere training effectief is.

Want met een inspanningstest bij Krachtcentrale kun je exact meten waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Hiermee kun je jouw training nog beter afstemmen op jouw lichaam en jouw doelen.

We vertellen je graag meer over onze inspanningstest en hoe je daar als duursporter je voordeel mee kunt doen.

Wat meten we bij een inspanningstest?

Bij een inspanningstest meten we hoe jouw lichaam reageert op inspanning en hoe je na inspanning weer herstelt. Dit meten we niet globaal, we doen dit heel nauwkeurig.

We bepalen dit namelijk heel precies aan de hand van je hartslag en de hoeveelheid zuurstof die je verbruikt. We noemen onze inspanningstest dan ook een VO2max test, omdat de hoeveelheid zuurstof die je kunt opnemen en naar je spieren transporteren een belangrijke maat is voor het vermogen en de inspanning die je kunt leveren.

Door dit te meten, zien we op welke momenten je je spieren van te weinig zuurstof voorziet. We zien ook hoe jouw hart reageert op de gevraagde arbeid. Hoeveel kan jouw hartritme omhoog wanneer het lichaam dit vraagt. En op welke momenten zakt je hartslag, zodat je weer kunt herstellen?

Dit zijn vragen die we kunnen beantwoorden tijdens de ademgasanalyse en inspanningstest.
Deze informatie kunnen we vervolgens gebruiken om gericht te gaan trainen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op het beter aanvoelen met welke inspanning jij efficiënt presteert of je richten op het vergroten van de hoeveelheid zuurstof die jouw hart en longen kunnen verwerken.

De gegevens uit de inspanningstest vormen zo de basis van jouw gerichte training.

Inspanningstest bij Krachtcentrale

Welke inspanningstest past het beste bij jou?

We bieden bij onze moderne gym verschillende inspanningstesten. Deze vinden plaats in ons Testlab, dit is het wetenschappelijk hart van ons sportieve centrum. We bieden hier verschillende onderzoeken die je allemaal meer inzicht in jouw prestaties geven.

We bieden bijvoorbeeld onze VO2max test, waarbij we een inspanningstest combineren met een ademgasanalyse. We helpen je vervolgens om met deze gegevens je training optimaal in te richten.

Je kunt ook kiezen voor een aanvullende lichaamsmeting, waarbij we ook jouw vetpercentage, eiwitgehalte en mineralenbalans vaststellen.

Voor het complete overzicht kun je ook onze sportmedische keuring inplannen. Hierbij wordt je helemaal doorgelicht zodat precies weet wat jouw lijf aankan en hoe je het beste kunt gaan sporten.

We kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet wat het beste bij jouw past, daarom kun je altijd ons bellen voor meer informatie. Of even in ons Testlab langskomen. Dan laten we je direct alles even zien.

Inzicht in je conditie en prestaties bij Krachtcentrale

We bieden meerdere inspanningstesten en aanvullende onderzoeken. Allemaal gericht op jouw conditie, fitheid en prestaties. Met deze gegevens kun je vervolgens aan de slag om gerichter te trainen, beter te presteren en dus je sportprestaties naar een nieuw niveau te tillen.

Dit doe je bij ons niet alleen, ons team van sportprofessionals staat tot je dienst. Onze sportartsen, inspanningsfysiologen, personal trainers en bewegingswetenschappers zijn voor je beschikbaar.

De eerst stap is het meten waar je nu staat, zodat we daarna een plan kunnen maken en een route uitstippelen naar jouw nieuwe PR of overwinning. Krachtcentrale Zwolle is de ideale plaats om jouw sportieve doelen te behalen.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.