085-7925041 [email protected]


Psychomotorische therapie in de omgeving Zwolle


Psychomotorische therapie in de omgeving Zwolle

 

Hoe vaak hoort u op feestjes of bijvoorbeeld op de radio wel niet zeggen dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. De kans is groot dat u dit zelf ook regelmatig ervaart. Op het moment dat u gespannen bent, voelt u van alles in uw lichaam. En op het moment dat u niet goed heeft gegeten, nou ja vul zelf maar in wat dat voor uw stemming kan betekenen…

Maar die verbondenheid gaat niet alleen op bij tijdelijke zaken zoals een andere stemming wanneer u niet heeft gegeten. Deze connectie tussen lichaam en geest is er ook bij klachten die langer aanwezig zijn.

Wanneer we lange tijd gespannen, somber of angstig zijn. Dan kan dit grote lichamelijke gevolgen hebben. Op dezelfde manier kan het lichaam allerlei signalen afgeven wanneer we onvoldoende aandacht aan ons lichaam besteden.

De wetenschap dat lichaam en geest met elkaar verweven zijn, is de basis van psychomotorische therapie. Met onze psychomotorische therapie in Zwolle leren we u anders om te gaan met problemen. We leren hoe u signalen van lichaam en geest herkent zodat u tijdig in kunt grijpen. We vertellen hier graag meer over.

signalen herkennen lichaam

Wat is het doel van de psychomotorische therapeut?

De psychomotorische therapeut wil u leren hoe u anders om kunt gaan met problemen. Dit klinkt op het eerste gezicht niet heel concreet. Maar doordat we met duidelijke signalen van uw lichaam aan de slag gaan, is dit juist heel concreet. We helpen u bij herkennen van deze signalen en om inzicht te krijgen in gedragspatronen. Wanneer we deze herkennen en begrijpen, kunnen we op basis hiervan verder aan de slag gaan.

We onderzoeken de verbinding tussen het hoofd en uw lichaam. Want deze verbinding zorgt voor een wisselwerking die in sommige gevallen klachten kan opleveren. Dit kunnen zowel mentale als fysieke klachten zijn.

Wanneer u bij ons komt met mentale of fysieke klachten, is het de taak van psychomotorische therapeut om u te begeleiden in het proces om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Dit inzicht kunnen we vervolgens gebruiken om een duurzame verandering te bewerkstelligen.

Welke klachten of aandachtsgebieden kunnen baat hebben bij psychomotorische therapie

Heel kort door de bocht zou het antwoord zou zijn: bijna alles. De wisselwerking tussen lichaam en geest heeft namelijk overal invloed op. Niet voor niets zijn er allerlei ernstige ziektes geassocieerd met chronische stress en is het wetenschappelijk aangetoond dat mensen die een regelmatig leven leiden ouder worden dan bijvoorbeeld mensen in ploegendienst.

Maar we maken dit graag wat specifieker. Dit doen we door op te sommen voor wie psychomotorische therapie geschikt is.

 • Dit is onder andere voor mensen die:
 • Meer vertrouwen in zichzelf of hun omgeving willen
 • Een positiever zelfbeeld willen of positiever willen denken
 • Minder stress- en/of spanningsklachten willen ervaren (overspannen, burn-out)
 • Beter willen worden in het herkennen en bewaken van hun grenzen (assertiviteit)
 • Beter in staat willen zijn hun lichaam te begrijpen en hiernaar te luisteren
 • Meer controle willen over eetgedrag of eetproblemen
 • Beter in staat willen zijn om hulp te vragen
 • Minder last willen hebben van angst of stemmingsstoornissen
 • Onverklaarbare klachten ervaren
 • Beter in staat willen zijn om met hun emoties om te gaan
 • Minder bang willen zijn om fouten te maken
 • Beter om willen gaan met (chronische) pijn
psychomotorische-therapie-zwolle

Hoe gaan we aan de slag met psychomotorische therapie bij Vlot PMT

Hoe gaan we aan de slag met psychomotorische therapie bij Vlot PMT

Bij PMT leert u door middel van verschillende soorten oefeningen signalen te herkennen en er bewust van te worden wanneer u deze signalen negeert.

Bij een PMT-oefening gaat het erom wat er met uw lichaam gebeurd en dus welke gevoelens, gedachten en gedrag u laat zien. Wanneer dit duidelijker wordt kunt u ook leren wat u kunt doen als u signalen herkent.

PMT om tijdig lichaamssignalen te herkennen bij PMT VLOT

PMT om tijdig lichaamssignalen te herkennen bij PMT VLOT

We beginnen met een intake waarin we samen in kaart brengen wat uw mogelijkheden, doelstellingen en uitdagingen zijn. Op basis van deze bevindingen, stellen we een behandelplan op. Dit is een persoonlijk behandelplan, dat niet alleen door de therapeut wordt opgesteld maar dat door u gezamenlijk met de therapeut wordt opgesteld.

Wanneer we een behandelplan hebben, is dit de basis voor de verdere therapie. Deze therapie bestaat uit oefeningen om meer zicht te krijgen op uw gevoelens en gedrag. Maar we gebruiken ook beweging om te ontspannen en lichaamsgerichte technieken om beter te leren ervaren wat de behoeften van uw lichaam zijn.

Door de therapie krijgt u steeds meer inzicht in uw gedachten, gevoelens en gedragingen. Hierdoor werkt u aan het accepteren maar ook het veranderen van deze ervaringen.

We gaan deze therapie graag samen met u aan. Wanneer u contact met ons opneemt via telefoon of de mail, dan vertellen we u graag meer over onze psychomotorische therapie in Zwolle.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PA Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.