085-7925041 [email protected]

Lekkerder in je vel door Positieve Gezondheid

Met Positieve Gezondheid neem je – door breder te kijken naar het leven – de regie over jouw eigen gezondheid in handen. Wij nemen jou graag bij de hand binnen dit traject.

Lekkerder in je vel door Positieve Gezondheid

Bij veel therapeuten wordt er geredeneerd vanuit de klacht. Er is pijn aan de schouder, wat kunnen we hieraan doen? Je voelt je somber, hoe kunnen we hierop ingrijpen?

Natuurlijk zijn dit belangrijke vragen om te stellen. Want je wilt niet blijven lopen met pijn, klachten of beperkingen. Maar wat als de oorzaak niet helemaal duidelijk is? Of wat als het niet zulke duidelijk omschreven klachten zijn? Dan is het richten op de klacht niet altijd het beste antwoord.

Onder andere vanuit deze gedachte is Positieve Gezondheid opgekomen. Dit is het werken aan gezondheid en geluk vanuit de drijfveren van mensen. Niet vanuit een klacht, maar vanuit doelstellingen en vanuit de waarden die jij belangrijk vindt. Positieve Gezondheid is dus niet een positieve kijk op gezondheid, het is een brede kijk op het leven en het is zelf de regie voeren in je gezondheid.

We vertellen je graag meer over positieve gezondheid en hoe je hierdoor een gezonder en meer betekenisvol leven kunt leiden.

positieve gezondheid
positieve gezondheid spinnenweb

Wat is het spinnenweb van Positieve Gezondheid

Met het spinnenweb worden de zes dimensies van Positieve Gezondheid bedoeld, samen met de hierbij horende aspecten. Deze worden tezamen vaak uitgebeeld in een spinnenweb. Hierdoor worden alle aspecten van Positieve Gezondheid direct duidelijk.

Door het spinnenweb wordt ook duidelijk dat al deze onderdelen met elkaar samenhangen. Want een holistische gezondheidsvisie omvat veel meer dan alleen een lichaam dat doet wat jij wil. Door het spinnenweb kun je inzichtelijk krijgen welke aspecten in jouw leven belangrijk zijn of aandacht verdienen.

Met het spinnenweb kun je jouw eigen gezondheid in kaart brengen. Het kan dienen als een instrument waarmee we het uitgangspunt van jouw reis bepalen. Het spinnenweb is dan de opmaat naar het gesprek over gezondheid en welzijn.

Door het spinnenweb in te vullen word je dus niet alleen bewust van de huidige situatie, je kunt het spinnenweb ook gebruiken om te zien hoe je vordert tijdens het proces. Wij adviseren dan ook om het spinnenweb regelmatig in te vullen, om te zien waar je staat in jouw leven.

De zes dimensies van Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid omvat dus zes dimensies, die tezamen jouw gehele gezondheid en welbevinden omvatten:

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren

Omdat deze dimensies allerlei aspecten van het leven omvatten, is Krachtcentrale Zwolle bij uitstek de partij om samen met jou hieraan te werken. Wij hebben diverse specialisten in huis, die elk hun eigen expertise hebben en die dus bij verschillende dimensies behulpzaam kunnen zijn.

We kunnen je bijvoorbeeld helpen door middel van fysiotherapie wanneer je chronische klachten hebt. Maar tegelijktijdig kunnen we ook investeren in jouw behoeften op het gebied van zingeving of je rol in de maatschappij. Het grote voordeel van ons multidisciplinaire centrum is dat wij je kunnen helpen bij alle dimensies van het spinnenweb. Of dit nu gaat over fysieke of mentale behoeften.

Wij zien ook vaak dat behoeften verschuiven. Naarmate je progressie boekt in de ene dimensie, kan dit nieuwe mogelijkheden geven in andere dimensies. Hierdoor is er altijd de mogelijkheid om te blijven investeren in jouw gezondheid en geluk, ongeacht de omstandigheden.

Hoe kun je bij Krachtcentrale investeren in Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid is niet iets dat je ondergaat of dat iemand bij jou doet. Dit is een duurzame verandering in je leven waardoor je op allerlei terreinen meer uit het leven haalt. Dit is vaak een proces dat niet binnen een paar dagen is doorlopen.

Onze specialisten willen je tijdens dit proces begeleiden. Ze helpen je om de zes dimensies te onderzoeken en om de regie in jouw leven (nog steviger) te pakken. We brengen samen in kaart hoe jouw Positieve gezondheid eruitziet en gaan hier vervolgens mee aan de slag!

Op deze pagina kun je nog eens rustig nalezen wat Positieve gezondheid voor anderen heeft betekend en wat het ook voor jou zou kunnen betekenen. We helpen je hier graag bij. Wanneer je contact met ons opneemt, kunnen we je meer vertellen hoe dit jou kan helpen om gezond en betekenisvol te leven.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PB Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons
vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie;
aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de
thuisbasis voor de Landstede Hammers.