085-7925041 [email protected]

Begrijp uw gedachten en gevoelens door psychomotorische therapie

Begrijp uw gedachten en gevoelens door psychomotorische therapie

We hebben allemaal wel eens een periode waarin we ons niet helemaal prettig voelen. We zijn misschien wat meer prikkelbaar of wat emotioneler dan anders.

Dit kan met allerlei zaken te maken hebben en wanneer de gevoelens snel weer verdwijnen is er ook niets aan de hand. Maar soms blijven dit soort gedachten of gevoelens hangen, zonder dat u precies weet waar ze vandaan komen en waarom u er last van heeft.

Misschien heeft u wel een idee van bepaalde zaken die met uw klachten kunnen samenhangen. Want de kans is groot dat u ook last heeft van bepaalde lichamelijke zaken. Misschien slaapt u minder goed, heeft u vaker last van uw rug, bent u minder energiek of heeft u vaker hoofdpijn.

Op dit moment is het tijd om bewust te worden zowel uw lichamelijk signalen als uw geestelijke signalen. Psychomotorische therapie is helpt u dit te doen met actuele zaken van het hier en nu.

Psychomotorische therapie

Het werk van de psychomotorisch therapeut

De psychomotorisch therapeut werkt in hetzelfde gebied als waar een psycholoog werkzaam kan zijn. Een psycholoog heeft allerlei gesprekstechnieken in zijn of haar arsenaal. Deze worden ingezet om gevoelens en gedachten in kaart te brengen en te sturen.

De psychomotorische therapeut zal ook met u praten. Maar wij richten ons ook op bewegen, op uw lichaam en op het doen van oefeningen. Want iedereen weet dat lichaam en geest verbonden zijn.
Wanneer u gestrest bent, dan voelt uw buik anders. Wanneer u honger heeft, dan bent u wat meer kortaf. Of iets heel anders, houdt uw adem maar eens zo lang mogelijk in, grote kans dat u op het einde stress ervaart. Het lichaam geeft aan dat er een onwenselijke situatie is, hierdoor worden uw gedachten en gevoelens beïnvloed.

Dit zijn zomaar voorbeelden van iedere dag, die aantonen hoe lichamelijk factoren en gevoelens/gedachten met elkaar verweven zijn. Om deze reden richten wij ons ook nadrukkelijk op het lichamelijke aspect tijdens de therapie. Want het lichaam heeft invloed op gedachten en emoties en vice versa. In beweging komen geeft inzicht, mogelijkheden en kracht.

Bewustheid als de basis voor verandering

De eerste stap naar een aanpassing of herstel, is het (h)erkennen van signalen. Geeft uw lichaam signalen? Wanneer geeft uw lichaam signalen? Hoe geeft uw lichaam signalen?

We beginnen met het “luisteren” naar uw lichaam, want uw lichaam vertelt veel meer dan de meeste mensen horen. We hebben het nu nog niet eens over het interpreteren van de signalen. De eerste stap is alleen het luisteren naar uw lichaam en het herkennen van de signalen die uw lichaam aan u geeft.

Daarna gaan we aan de slag met het interpreteren van de signalen om vervolgens door lichamelijk oefeningen, bewegingen en lichamelijk therapie een verandering aan te brengen. We leggen een relatie tussen wat u dagelijks ervaart en wat u ervaart tijdens de psychomotorische therapie.

Psychomotorische therapie bij Krachtcentrale Zwolle

Psychomotorische therapie bij Krachtcentrale Zwolle

Tijdens de therapie gaan we ontdekken, ervaren en voelen. We onderzoeken gedrag, gedachten en gevoelens. Deze kunnen we stimuleren door bewegingen en oefeningen. Hiermee maken we u bewust van uw lichaam, uw gevoelens en uw gedachten. Zo bent u beter in staat te merken wanneer u (mentale of fysieke) grenzen nadert en kunt u deze aangeven bij uzelf en anderen.

Psychomotorische therapie kan u helpen zelfverzekerder te worden of meer te ontspannen, doordat u bewuster bent van de ervaringen van uw lichaam en geest. De therapie is een bijzonder concrete therapie, waarbij we aan de slag gaan met oefeningen en bewegen.

We komen graag met u in contact wanneer u behoefte heeft aan meer zelfvertrouwen, u meer wilt ontspannen of wanneer u soms ver van uzelf bent verwijderd (fysiek of mentaal). We zijn goed bereikbaar via telefoon of mail en staan u graag vrijblijvend te woord om u meer te vertellen over onze therapie en de mogelijkheden.

Waar kan je ons vinden?

Krachtcentrale heeft verschillende locaties

(Klik op de plaatsnaam om naar de locatiepagina te gaan)

Zwolle

Boerendanserdijk 47
8024 AE Zwolle

Zonnebloemstraat 31
8012 XH Zwolle

Heino

Oosteinde 5
8141 AR Heino

C.Huygensstraat 3
8141 GMHeino

Raalte

Tjalkstraat 2
8102 HG Raalte

Landrechtweg 4
8103 PB Raalte

Lifgerusstraat 1A
8102 GE Raalte

Wapenveld

Kwartelweg 1a
8191 AP Wapenveld

Waar kan je ons vinden?

Om Krachtcentrale te kunnen realiseren was Victorium de enige échte passende locatie; aan de sportboulevard van Zwolle, naast het voetbalstadion van PEC en naast de thuisbasis voor de Landstede Hammers.