Voetklachten
Wanneer we ons verplaatsen, hebben we altijd onze voeten nodig. In welke mate jij jouw voeten ook beweegt, je wilt dit pijn- en klachtenvrij kunnen doen. Doordat wij onze voeten juist zoveel gebruiken, is de kans op klachten groot. De kleinste misstap kan er namelijk al voor zorgen dat er pijn in of aan de voeten ontstaat. Dit kan leiden tot spanning, pijn en stijfheid.

15+Specialismen
10Locaties
50+Specialisten
100m2Moderne sportschool
Hoe onststaan Voetklachten
Voetklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door een acute handeling als een val waarbij de spieren, pezen of botten scheuren of breken. Het kan echter ook te maken hebben met een natuurlijk ontstane klacht, bijvoorbeeld door een verkeerde stand van de voet, een beweging die vaak herhaald wordt die het lichaam niet gewend is, maar ook leeftijd en stress kunnen hierin een rol spelen. Waar de oorsprong van de klacht ook ligt; in sommige gevallen verdwijnt de pijn vanzelf, maar in de meeste gevallen houden deze klachten voor een langere tijd aan.
Bij welke Voetklachten helpen wij?
Soms is de klacht slechts een vervelend gevoel, maar kun je nog prima bewegen en gaat de klacht vanzelf over met voldoende rust. Sommige klachten zijn ernstiger van aard, waardoor het bewegen van de voet lastiger wordt of soms helemaal niet meer gaat.
Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel; wij raden altijd aan om de voetklachten te laten behandelen. In veel gevallen kunnen lichte klachten zich namelijk door ontwikkelen in ernstigere klachten. Dit is vaak het geval omdat rust geven een lastige opgave is.
Wij kunnen helpen bij:
- Platvoeten
- Hielspoor
- Hallux valgus (knobbel aan de grote teen)
- Hamertenen (kromme tenen)
- Diabetische voet
- Reumatische voet
- Spastische voet
- Artrose in de voet
Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een voetoperatie.

Ons zorgtraject
Hoe behandelen wij Voetklachten?
De voet is een relatief klein maar complex onderdeel van het bewegingsapparaat welke bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Hierdoor zijn er veel behandelingen mogelijk bij voetklachten. De behandeling wordt bepaald door de aard van jouw klacht.
Vaak is het gemakkelijk om de pijnplek aan te wijzen. Echter is het moeilijker om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Daarom vindt er na de intake eerst een lichamelijk onderzoek plaats. Alleen op die manier kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen.
De volgende onderdelen kunnen terugkomen in het behandelplan:
- Krachtoefeningen
- Podotherapeutische zolen
- Analyse van de voetstand en het looppatroon
- Stabiliteits- en balansoefeningen
- Dry-needling
- Mobiliteitsoefeningen met een therapeut
- Medical taping en sporttape
- Echografie en shockwave therapie
In enkele gevallen is er een operatie nodig. Wij zullen u in dat geval, zoveel als wij kunnen, voorzien van advies.

Maak een afspraak met een van onze specialisten
Voetklachten behandelen bij Krachtcentrale
Krachtcentrale is vooruitstrevend in het behandelen van Voetklachten en andere klachten. Wij gebruiken altijd de nieuwste zorgtechnieken en door kennis te delen onder onze zorg-en-sportproffesionals hebben wij altijd de beste zorg voor jou.
Plan een gratis intake om te werken aan jouw herstel.
